Om Sajama

Nevado Sajama (6 542 moh.) er en utdødd vulkan som ligger i Sajama nasjonalpark i Bolivia, på altiplano i Andesfjellene og nær sørvestgrensen mot Chile. Vulkanen utgjør det høyeste fjellet i Bolivia, og den er nest høyeste vulkan i verden.  Nevado Sajama hadde sitt siste utbrudd for omkring 679 000 år siden. Krateret er ikke synlig, siden toppen er dekket av en permanent iskappe.

Sajama nasjonalpark ligger 4200 moh og er Bolivias eldste nasjonalpark, bestående av 81.000 hektar med landområder som omslutter vulkanen.  Naturen i området er spektakulær og inkluderer isbreer, geysier, varme kilder samt to andre vulkaner, Parinacota og Pomerape.  Verdens høyest-liggende skog finner man i dette området. Skogen består stort sett av den sjeldne tresorten kenua, et tre som er ca 3 meter høyt og kan overlever på opptil 5200 moh.  Flere sjeldne arter av Andesfjellenes dyr og planter trives her og i den nærliggende nasjonalparken Luca i Chile.  Dyrelivet består bla. av lama, alpakka, vicuna (ligner litt på alpakka - men har kort pels og blir kun 85 cm høy, forøvrig Perus nasjonaldyr) armadillo (et lite beltedyr), bjørn, andes katt, puma, kondor, struts, rød flamingo, coots (sort and) og kolibri. Parken er derfor et populært område for dem som ønsker å observere fugle- og dyreliv. Temperaturen i parken kan opp mot 16 varmegrader iløpet av dagen, men om kvelden dropper temperaturen til 0 grader og kjøligere (ned mot -9), alt etter hvilken årstid det er.   Den tørreste perioden er vintermånedene mellom April og November.   

Nevado_Sajama.jpg
Bakgrunnsinformasjon om Shamballa

I følge Esoterisk filosofi er Shamballa planetens åndelige hovedsenter hvor første stråle for vilje eller makt administreres. Han som leder dette senteret og som adminstrerer Guds vilje for denne planeten, kalles Sanat Kumara og kommer fra Venus. I tusener av år har dette senteret befunnet seg i eterisk materie i et område over Gobi ørkenen i Mongolia. 

Om Chintamani krystallen
image001(1).jpg

I Shamballa har det vært plassert en spesiell kraftfull krystall som kalles Chintamani krystallen. Den er 8 meter høy og fokuserer 1ste stråle åndelig energi. Opprinnelig kom den fra galaksens senter og består av det stoffet som vårt univers har oppstått fra. Den bærer med seg en helst spesiell og sterk energi. I følge Luis Fernando var den frem til 21. desember 2012 plassert i i Gobi ørkenen som altså har vært denne planetens åndelige hovedsenter. Frem til den datoen var hovedenergien som dette senteret mottok, maskulin. Den 21. desember 2012 skiftet denne energien fra maskulin til feminin, og stedet som mottok denne nye energien forandret seg også til å bli Andes fjellene i Sør-Amerika, nærmere bestemt til det området i Bolivia hvor vulkanen Sajama befinner seg. Derfor har det åndelig hovedsenteret blitt flyttet dit og kalles nå det nye Shamballa.

 

Den 21. desember 2012, var Luis Fernando vitne til aktiveringen av Chintamani krystallen, en aktivering som innebærer en forankring og fokusering av den guddommelige feminine kraften som stråler fra den sentrale Åndelige sol.  Luis Fernando forteller at da det det skjedde, så åpnet det seg energiportaler over 'Chintamani krystallen i form av en stråle av et blått lys som skjøt oppover.

Den britiske kunstneren Benjamin Cremes(1922- 2016) gjengivelse av den sentrale åndelige sol. I følge Esoterisk filosofi består vår sol av tre deler. Den fysiske sol som vi ser( 3dje stråle for aktiv intelligens). Solens hjerte( 2ndre stråle for kjærlighet/visdom). Den sentrale åndelige sol(1ste stråle for vilje eller makt).

CentralSpiritualSun.jpeg
Om energiene i området mellom Sajama og Winyamarka

De er to komplementære energier som ligger mellom Sajama og Wiñaymarka. Solskiven og Chintamani krystallen virker på to ulike måter i kroppene våre. Solskiven er en aktivator av vår egen atomstruktur, som følge av vår indre sol. Chintamani er i sin egen essens en stor portal for alternative virkeligheter til vårt fysiske univers, Fundamentet er hovdkilden til essensen av alle ting: Kjærlighet. Begge er en del av den store vortex av Lys som kjennes som The New Great Shamballa.